Skytjenester

Hva er en skytjeneste?
Skytjenester er en samlebetegnelse på alt fra dataprosessering og datalagring til programvare på servere som er tilgjengelig fra eksterne serverparker tilknyttet internett. Vi går imot en hverdag hvor det tradisjonelle serverrommet i større grad erstattes med forskjellige skytjenester. Spesielt for mindre bedrifter vil det å gå over til skyløsninger gi en rekke fordeler. Profesjonell administrasjon av sikkerhet i programvare og nettverk, samt kontinuitet i programvareoppdateringer og rask tilgang til moderne og kompleks teknologi, gir økt sikkerhet.

Betal for det du faktisk bruker
Som bedrift slipper dere kostnadene på dyrt teknisk utstyr og serverparkene kjennetegnes ved at de er laget for dynamisk skalering. Det betyr at datakraft kan tilpasses kapasitetsbehov, og kunden kan betale for det den faktisk bruker. For oss forbrukere, medfører skytjenester vi får en enklere og sikrere digital hverdag. I stedet for at alt må lagres og utføres lokalt på en enhet som kan mistes eller ødelegges, kan vi altså skyve alt videre «opp i skyen» – som vi jo alltid har rundt oss.

Skytjenester blir levert i tre forskjellige hovedformer
IaaS (Infrastructure as a service)
Det som tidligere ble kalt maskinvare/hardware finner vi igjen nå som tjenester i form av infrastruktur. Å leie tjenesten kalles da Infrastructure as a service (IaaS). Noe forenklet bygger da virksomheten alt i sitt eget på denne infrastrukturen, og her kan man drifte maskiner, operativsystemer, databaser etc., og ikke minst holde dem oppdatert.

PaaS (Platform as a Service)
Noen systemer er klare for bruk i plattform som en tjeneste. Bedriften får da et komplett miljø av skytjenester som de kan bygge sine egne tjenester videre på, uten å tenke på prosessorer, lagring, patching og andre infrastrukturrelaterte oppgaver.

SaaS (Software as a service)
Den tredje hovedgruppen kalles Software as a service. Dette er da programvare , ferdig til bruk i skyen. Et eksempel på dette kan være økonomiprogrammer, og CRM-systemer som er ferdige til å tas i bruk i skyen.

Uansett hvilken tjeneste som passer måten din bedrift jobber, så har vi kompetansen og innsikten til å hjelpe frem i sky-jungelen. Vi setter alt opp for deg, passer på det, og lærer deg opp til hvordan du som sluttbruker skal benytte deg av tjenesten.

La oss hjelpe deg med Microsoft 365
Microsoft 365 benyttes av mange bedrifter i dag. I Waveit har vi brukt Microsoft 365 i mange år, og kjenner produktet veldig godt. Vi har fokus på de mange mulighetene Microsoft 365 byr på slik at bedriften din kan utnytte produktet på best mulig måte.

Microsoft 365 byr på gevinster som bedre samhandling, høyere trygget og større fleksibilitet, ingen servere og ingen nedetid. Du kan også jobbe på flere enheter samtidig. Microsoft 365 tilbyr mange forskjellige lisenstyper tilpasset bedriftens behov. La oss hjelpe deg å finne rett lisens for deg og dine ansatte. Les mer om Microsoft 365 her.

Trenger du kurs eller en innføring?
Vi er ofte ute hos kunder og holder kurs i bruk av verktøyene som finnes i Microsoft 365 som Teams, OneDrive og SharePoint. I tillegg bistår vi gjerne i rådgivning og skreddersy Microsoft 365 løsning for din bedrift.